De vogelkooi

 

De Vogelkooi
 
Ik liep laatst door het stadspark hier dichtbij mijn huis en ik kwam mijn beste vriend tegen, we gingen even zitten om wat bij te praten en toen zag ik dat hij een lege oude vogelkooi bij zich had ik vroeg hem wat hij daarmee moest en hoe hij er aan kwam.
Dus hij legde het aan mij uit.
Hij vertelde dat hij hier gister ook liep, toen kwam er een jongetje op hem afgelopen met deze kooi in zijn handen. Op de bodem van de kooi zaten drie kleine wilde vogeltje te bibberen van de kou, hij had de jongen aangesproken en gevraagd wat hij daar had.
 
"O gewoon een paar oude vogeltjes" had de jongen gezegd. "Wat ga je daarmee doen?" vroeg mijn vriend hem toen. "O ik neem ze mee naar mijn huis en dan ga ik hun veertjes eruit trekken en ik geef ze net zolang geen eten totdat ze gaan vechten. Dat wordt zeker lachen" zei hij. "Maar op een gegeven moment wordt je die vogels toch zat en wat ga je er dan mee doen?" vroeg mijn beste vriend. "Ik heb een kat en die is gek op vogeltjes, dan geef ik ze gewoon aan mijn kat".
"Hoeveel wil je voor die vogels hebben?" vroeg mijn vriend. Dat jongetje keek mijn vriend verbaast aan en vroeg:" Wat moet jij nu met een paar oude vogeltjes, je hebt er niets aan, ze kunnen niet eens zingen?". Mijn vriend werd toen even stil en vroeg nog een keer "Hoeveel wil je er voor hebben?".
De jongen dacht even na en zei toen grijnzend:" 50 piek". Mijn vriend trok zonder iets te zeggen zijn portemonnee en gaf de jongen 50 gulden. Deze liet toen de kooi vallen en rende weg met zijn 50 gulden.
Mijn vriend heeft toen de kooi opgeraapt en mee naar huis genomen, daar had hij de vogeltjes wat te eten gegeven en onder een warme lamp gelegd. Vandaag was hij vroeg opgestaan om de vogeltjes weer vrij te laten, hij was weer naar het stadspark gelopen en daar had hij ze stuk voor stuk teruggezet in een boom.
Nu was hij op weg naar huis en was hij mij tegen gekomen. Toen hij me dit had verteld vertelde hij me nog een verhaal. Hij vertelde:
 
Op een dag kwam Jezus satan tegen, satan grijnsde en keek Jezus aan. "Jezus vroeg hem waarom hij zo blij was". satan lachte weer en zei: "Ik heb een val gezet en ik heb een wereld vol met mensen gevangen, ja ik heb ze allemaal".
"Wat ga je met ze doen vroeg Jezus". satan antwoordde: "O, ik ga ze leren om elkaar te haten en te misbruiken, te verkrachten, hoe ze zich moeten bezatten, dat ze drugs kunnen gebruiken en ik ga ze leren Jouw naam te misbruiken. Ik ga ze leren om wapens uit te vinden en hoe ze elkaar moeten vermoorden, dat wordt zeker lachen". "En wat ga je dan met ze doen als je ze zat bent" vroeg Jezus. "Dan zullen ze sterven" antwoordde satan trots. Toen vroeg Jezus:"wat wil je voor de mensen hebben?". satan keek Hem verbaasd aan en zei:" Jij wilt deze mensen toch niet, je hebt er niets aan, Je zult ze bevrijden en ze zullen alleen maar om Je lachen en Je haten. Ze zullen Je bespugen, ze zullen Je vervloeken en ze zullen Je zelfs vermoorden, Je wilt ze echt niet hebben hoor". Jezus werd even stil: "Wat wil je voor deze mensen hebben?" vroeg Jezus nogmaals. De satan dacht lang na, keek toen Jezus aan en toen begon hij te lachen:"Al Je tranen en al Je bloed" antwoordde hij. Jezus draaide zich om en zonder iets te zeggen ging Hij de weg die Hem uiteindelijk naar het kruis leidde, daar betaalde Hij met Zijn bloed, met Zijn dood voor de verkeerde dingen die jij en ik hebben gedaan, sloot mijn vriend het verhaal af. Ik moest hier diep over nadenken. Toen mijn vriend zag dat ik nadacht, ging hij verder met zijn verhaal. Hij zei:" Is het niet gek dat mensen God lachend aan de kant zetten en zich niet van Hem aantrekken en zich vervolgens afvragen waarom er zoveel ellende is in de wereld, waarom er kinderen doodgaan waarom mensen elkaar afmaken, simpelweg omdat ze anders zijn"? "Is het niet gek dat iedereen zomaar geloofd wat er in krant staat en de Bijbel zonder zich er in te verdiepen als onzin bestempeld, terwijl in de Bijbel dingen voorzegt worden die nu in de wereld gebeuren en je dus in de krant kunt lezen"? "Is het niet gek dat iedereen in de Hemel wil komen, als ze maar niet hoeven te geloven in, nadenken over en doen wat er in de Bijbel staat". "Is het niet gek dat veel mensen gespreken over God maar liever uit de weg gaan en er maar liever niet over nadenken"? "Is het niet gek dat jij zo zult nadenken aan wie jij dit en alles wat God in je leven heeft gedaan zult vertellen, omdat je niet zeker weet hoe ze er op zullen reageren"? Is het niet gek dat we ons drukker maken over hoe andere mensen over ons denken dan over hoe God ons ziet"? "Is dat niet allemaal heel erg gek"?
Toen ik opkeek om wat terug te zeggen zag ik niemand meer en het enige wat ik nog kon doen was diep nadenken over alles wat ik gehoord had, ik hoop dat jij dat ook doet.

 

12mark | | | | Tel. 085-1042217 | Email 350t3r13+test@gmail.com
Powered by